Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33

Één onbekende (ex-)profrenner. Één fiets. Één tijd. Dat is The Styxx 2023.

 Voor het derde jaar op rij dagen we je uit om je te meten met The Styxx én hem te ontmaskeren. Op een parcours van 75km lang zet een onherkenbare (ex-?)profrenner een richttijd neer.  Kan jij in zijn wiel blijven of hem zelfs verslaan? Of wil je gewoon eens ontdekken hoe goed het met je conditie gesteld is in vergelijking met een (ex-)prof? Wat je motivatie ook is, neem deel en maak kans op een van de vele prijzen. 

Geen zin om op je carbonnen ros te kruipen? Waag dan je kans om zijn ware identiteit te achterhalen. Ook dan maak je kans op een mooie prijs. 

Deelnemen kan van 25/3/2023 tot en met 24/09/2023. 

 


Deelnemen? ​

Verbeter de tijd van The Styxx

 Stap 1: Download de Strava-app en maak een account aan. (Sla deze stap over indien je hier al over beschikt). 

Stap 2:  Download hier het parcours op je GPS. 

Stap 3: registreer je via onderstaand registratieformulier!

Stap 4: Start je rit 

Stap 5: Geniet van een verkwikkende douche in het Centrum Ronde van Vlaanderen (2 euro) en kom opnieuw op krachten in het Peloton Café ;-) 

Stap 6: Upload je rit op Strava. 

Stap 7: ga naar de fotokiosk en vereeuwig jezelf en je prestatie op een gepersonaliseerde Grinta!-cover.

Stap 8: Op onze website kan je de top10-tijden raadplegen. Deze worden dagelijks geüpdatet. Er is een apart klassement voor mannen en vrouwen. Het is steeds toegelaten de rit meerdere keren te rijden en zo je eigen tijd scherper te zetten. Het formulier dient na iedere rit opnieuw ingevuld te worden. 

De segmenten worden langs het parcours aangeduid met segmentborden. Ondanks zorgvuldige controles verdwijnt er af en toe een bord. Wil je zeker zijn waar de segmenten exact starten en eindigen? Huur dan een Wahoo Element-GPS (€ 10) en krijg een melding bij de start en het einde van ieder Styxx-segment. Reserveren is niet noodzakelijk maar wordt wel aangeraden thestyxx@crvv.be

Ontmasker The Styxx 

Stap 1: Hou onze sociale media in de gaten voor tips. 

Stap 2: Heb je al enig idee wie The Styxx is? Je kan het ons binnenkort laten weten via een online formulier. Het parcours 

Co


 

Safety First 

Veiligheid staat voorop. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we volgende maatregelen getroffen:  

1. Om geen onnodige risico’s te lopen, wordt de tijd niet bepaald door het verschil tussen starttijd en aankomst, maar worden de tijden van 14 Strava-segmenten op het parcours opgeteld. Zo is er geen druk bij het kruisen van straten, een gesloten spooroverweg of een rood licht. Het maximale tijdsverschil tussen de beweegtijd en verstreken tijd is beperkt tot 20 minuten. Dit geeft voldoende marge om veilig te rijden, maar zo kunnen er toch geen langere pauzes genomen worden en wordt een eerlijke competitie gegarandeerd. 

2. We rekenen op jullie gezond verstand. Neem geen risico’s, daar win je door de getroffen maatregelen niets mee.Prijzenpot  2023

Dankzij onze partners kunnen we ook dit jaar een erg waardevolle prijzenpot samenstellen. Je vindt er onder andere: Volledige Styxx-outfit van Castelli, bikefits inclusief zadeldrukmeting, een piste- en BMX-initiatie met vrienden, Assos-broeken, wieleroutfits van Cois Cycling en Canary Hill,… De hoofdprijs, een TUI-fietsvakantie, wordt verloot onder alle deelnemers.


Top 10 - Editie 2022