Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33


Chasse Patat - Bourgondisch fietsen 

Na de succesvolle edities van de voorbije jaren, komt Chasse Patat dit jaar naar het Centrum Ronde van Vlaanderen. 
Met de gekende ingrediënten: Idyllische routes in de Vlaamse Ardennen gecombineerd met lokaal lekkers. Bekijk hieronder de aankomende evenementen en meer praktische informatie. DE BESCHIKBARE FORMULES 

 

MEESTERKNECHT

Elke dag beschikbaar  
55KM route doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen.
Unieke bourgondische stop in het historische centrum van Ronse. 
Start & finish in het Centrum Ronde van Vlaanderen. 


Meer info

KOPMAN

 Elke maand beschikbaar. 

55KM of 95KM route doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen. 


Twee unieke stops met lokaal lekkers zijn inbegrepen. 


Start & finish in het Centrum Ronde van Vlaanderen. 

  INFO EN INSCHRIJVEN 

16/09/2023

Nog niet overtuigd? 

Kijk hieronder naar beeldmateriaal van de vorige edities!

Aftermovie
Foto’s 
Blog


Some text here

Some text here

We strelen de voet van de Koppenberg en de kop van de Paterberg, schudden over de oude Kwaremont en de Taaienberg en slalommen over spaghettistraatjes en legendarische kasseistroken, tussen beekvalleien en getuigenheuvels. Onderweg vertellen we stra!e verhalen over de vloek van Ronse, de mythe van de bult van Melden, koersen volgens Briek Schotte, het calorieverbruik van Cancellara…. In de Ronde van Vlaanderenstraat brengen we een eerbetoon aan de helden van de fiets en aan Karel van Wijnendaele, die de Vlaming leerde lezen…over de koers. 

Some text here

Some text here

In de tweede helft van de 7de eeuw eindigde de stevige wandeling van de heilige Livinus in Sint-Lievens-Houtem. Volgens een zeer betrouwbare legende droeg hij onder zijn arm zijn eigen hoofd, dat vele kilometers eerder door heidenen was afgehakt. Lamoraal van Egmont onderging bijna duizend jaar later hetzelfde lot, met meer voorbedachte rade weliswaar. Deze graaf verwierf in Zottegem een kasteel en kreeg er uiteindelijk zijn graf. Die en vele andere histories vertellen we op weg naar de oudste stad in de regio: Geraardsbergen. We blijven daar wel op veilige afstand van Manneke Pis.

Deze busrit wordt in samenspraak vooraf, achteraf of onderweg gecombineerd met:

  • Een bezoek aan de biogeitenboerderij De Volle Maan (3 euro pp, incl. 3 proevertjes).
  • De alcoholdampen in de laatste landbouwstokerij in de Benelux. De maalstoel wordt aangedreven door een imposante stoommachine. (7,5 euro pp, dreupeltjes inbegrepen).
  • Een audiëntie bij de baron. We rijden doorheen een statige beukendreef naar het fraaiste rococokasteel in de Vlaamse Ardennen, waar ooit Lodewijk XVIIIde verbleef en onder meer koning Boudewijn en koningin Fabiola ontvangen werden. We slenteren doorheen salons gedecoreerd met Chinees behangpapier en kuieren dan langs de vijver in het oogstrelende Frans-Engelse park naar het zeldzame openlucht-lovertheater (9 euro pp)
  • Een tasting van de bieren van de artisanale brouwerij Van den Bossche: Lamoral, Pater Lieven, Bu!alo of Zatte Rita. Ook broodjes en hapjes zijn hier verkrijgbaar. (5 euro pp, 2 degustaties inbegrepen).
  • Een bezoek aan Sint-Martens-Lierde, waar tussen de 14de en 18de eeuw, toen ze door keizer-koster Jozef II werd afgeschaft, een kartuizerorde gevestigd was.
  • Een muzikale rondleiding in het atelier van een instrumentenmaker. Je wordt binnengevoerd in de wondere wereld van volksmuziekinstrumenten en krijgt uitleg over houtbewerkingstechnieken (5 euro pp).
  • Een bakdemonstratie en degustatie bij de koningin van de mattentaarten (7 euro pp, ko#e inbegrepen). Kan worden gecombineerd met een stadswandeling.
  • Een klim (te voet of met de bus) tot op de mythische muur. Wie op de top van de Oudenberg even om zijn eigen as draait, waant zich op het dak van de wereld en geniet van een one-million-dollarview over de Vlaamse Ardennen.

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here